B-personbil, intensiv

En intensivkurs är en populär och effektiv form av körkortsutbildning och fungerar bra för många.

Kursen skiljer sig inte ifrån en vanlig traditionell utbildning, skillnaden är istället att du kör mycket under en kort period.

Vi utgår ifrån dina önskemål och lägger tillsammans upp ett schema som passar just dig. Vanligaste alternativet är att man bokar en dubbel körlektion per dag under tre veckor.

Riskettan som är en teoretisk utbildning kan du göra antingen innan eller under intensivkursen. Trafikskolan bokar den åt dig eller så bokar du den själv via elevcentralen.

Risktvåan ( halkan ) bokas utav din körlärare och ligger senare i utbildningen.

Det är bra om du kommer igång med den teoretiska delen så fort som möjligt annars är det lätt hänt att du halkar efter på den biten. Vi rekommenderar även att du närvarar på våra lärarledda teorilektioner. Inte obligatoriska men en stor hjälp!

Trafikskolan har en utbildningsplan som följer 15 körmoment. Du kan följa din utveckling på elevcentralen.

Kom ihåg att vår intensivkurs är precis som det låter, en kurs (utbildning), den syftar på att du ska tillgodogöra dig kunskaper på kort tid. Du kan alltså inte på förhand förvänta dig att bli färdig efter intensivkursen eller att man automatiskt får ett förarprov bokat, du måste vara beredd på att det kan bli fler körlektioner om utvecklingen inte går som du tänkt dig. Oavsett vilket har du tillgodogjort dig kunskaper som annars kanske skulle tagit flera månader.