B-personbil

Vi erbjuder utbildning för körkort till bil på tre filialer i Malmö och en filial i Lund.

För att få ett B-körkort finns det sex krav du behöver uppfylla:

  1. Du har ett giltigt körkortstillstånd.
  2. Du är permanent bosatt i Sverige eller har studerat här i minst sex månader.
  3. Du har fyllt 18 år.
  4. Du har gått riskutbildningens två delar.
  5. Du har gjort ett godkänt förarprov (kunskapsprov och körprov).
  6. Du har inget körkort som är utfärdat i någon annan stat inom EES-området. Ett sådant körkort går däremot att byta ut mot ett svenskt.

Inskrivning

I samband med inskrivningen hjälper vi dig gärna med synundersökningen och ansökan om körkortstillstånd. Du får även böcker och inloggning till Elevcentralen där du kommer åt onlinetester med frågor så att du kan börja med teorin direkt.

Handledarutbildning

Innan du börjar övningsköra privat, måste både du som elev och din handledare ha genomgått handledarutbildning, alltså introduktionskursen.

Via Elevcentralen har du och din handledare möjlighet att se vad du övat på under dina körlektioner. Ju mer engagerad din handledare är, desto effektivare kan handledaren hjälpa dig att nå dina mål. Bjud gärna med din handledare till dina körlektioner där ni båda kan få handledning och tips på hur ni kan träna hemma.

Teorin

Det finns många inlärningsmetoder och vilken metod som passar just dig vet du troligen bäst själv. Hos oss får du möjlighet att variera mellan olika metoder, och till din hjälp har du böcker, onlinetester med frågor, lärarledda teorilektioner och självklart finns din lärare till hands för att hjälpa dig längs vägen.

Det är tydligt att elever, som lägger ner tid och kraft på sin teori, lättare når både de teoretiska och praktiska målen. Du kan därigenom påverka hur mycket tid och pengar ditt körkort kommer kosta dig.

Dyslexi: Vi har specialutbildade lärare inom dyslexi. Om du är i behov av att göra ditt teoriprov muntligt eller med förlängd provtid går detta att ansökas om hos Trafikverket. Det krävs en utredning, som ska bifogas ansökan. Har du inte intyg från skola eller läkare hjälper vi dig med detta mot en kostnad på 300:-. Boka tid i receptionen.

Körlektioner

Körlektionerna är 40 minuter och vi rekommenderar att du bokar dubbellektioner för att få mer effektivitet i din utbildning. Hur många lektioner just du kommer behöva beror på många olika faktorer, t.ex. hur intensivt du har möjlighet att träna, dina teoretiska kunskaper, hur mycket du har möjlighet att öva privat. Efter några körlektioner kan vi göra en bedömning och ge dig en plan för att nå ditt körkort.

Riskutbildning 1 (teori)

Detta är den teoretiska delen av riskutbildningen och den kan vi planera in redan i samband med din inskrivning. Den är obligatorisk och omfattar alkohol, trötthet och riskbeteende i trafiken.

Riskutbildning 2 (halkan)

Detta är den praktiska delen av riskutbildningen och du ska ha kommit en bit på vägen i din körkortsutbildning när du gör denna. Du planerar den tillsammans med din lärare så att den kommer rätt i tid under körkortsutbildningen. Den är obligatorisk och ska göras innan du gör provet på Trafikverket.

Kunskapsprov och körprov

När du närmar dig målet så bokar du och din lärare in de båda proven samtidigt.

Automatväxlad bil

Vi har även utbildning för automatväxlad bil. Fråga oss, så berättar vi mer om denna utbildning, gäller både i Malmö och Lund

lntensivutbildning

Detta är en väldigt effektiv form av körkortsutbildning och kanske just därför är den så populär. Vi skräddarsyr gärna utbildningen för att passa dig och dina förutsättningar.

Vi finns på

Nobelvägen 44, Malmö
Scheelegatan 3, Malmö
Järnvägsgatan 43, Limhamn
Tel. 040-505075

Västra Stationstorget 7 i Lund
Tel. 046-158833

Ring oss gärna så hjälper vi er med era funderingar.