B-personbil

Vi erbjuder utbildning i Malmö och Lund. Våra lokaler är moderna och fräscha. Vi använder iPad i utbildningen.

För att få ett B-körkort finns det sex krav du behöver uppfylla:

  1. Du har ett giltigt körkortstillstånd.
  2. Du är permanent bosatt i Sverige eller har studerat här i minst sex månader.
  3. Du har fyllt 18 år.
  4. Du har gått riskutbildning och båda delarna är giltiga.
  5. Du har gjort ett godkänt förarprov (kunskapsprov och körprov).
  6. Du har inget körkort som är utfärdat i någon annan stat inom EES-området. Ett sådant körkort går däremot att byta ut mot ett svenskt.

Inskrivning

I samband med inskrivningen hjälper vi gärna dig med synundersökningen och ansökan om körkortstillstånd. Du får även böcker och inloggning till Elevcentralen där du kommer åt testfrågorna så att du kan börja med teorin direkt.
Handledarutbildning

Innan du börjar övningsköra privat så måste både du som elev och din handledare genomgått handledarutbildning, alltså introduktionskursen.

Via elevcentralen har du och din handledare möjlighet att se vad du övat på under dina körlektioner. Ju mer engagerad din handledare är ju effektivare kan ni hjälpa dig att nå dina mål, så bjud gärna med din handledare till dina körlektioner så kan ni båda få handledning o tips på hur ni kan träna hemma.
Teorin

Det finns självklart många inlärningsmetoder och vilken som just passar dig vet du troligen bäst själv. Hos oss får du möjlighet att variera dina inlärningsmetoder och till din hjälp har du böcker, testfrågor över internet, lärarledda teorilektioner och självklart finns din lärare till hands för att hjälpa dig längs vägen.

Det är tydligt att de elever som lägger ner tid o kraft på sin teori lättare når både de teoretiska och praktiska målen. Så därigenom kan du påverka hur mycket tid och pengar ditt körkort kommer kosta dig.

Dyslexi: Vi har specialutbildade lärare inom dyslexi. Om du är i behov av att göra ditt teoriprov muntligt eller med förlängd provtid går detta att ansökas om hos trafikverket. Det krävs en utredning som bifogas med ansökan. Har du ej ett intyg från skola/läkare hjälper vi dig med detta mot en kostnad på 300:-. Boka tid med receptionen.

Körlektioner

Körlektionerna är 40 min och vi rekommenderar att du bokar dubbellektioner för att få mer effektivitet i din utbildning. Hur många lektioner just du kommer behöva beror på många olika faktorer som t.ex. hur intensivt du har möjlighet att träna, dina teoretiska kunskaper, hur mycket du kommer ha möjlighet att öva privat m.m. Efter några körlektioner så kan vi göra en bedömning och ge dig en plan för att nå ditt körkort.

Risk 1

Detta är den teoretiska delen av riskutbildningen och den kan vi planera in redan i samband med din inskrivning. Den är obligatorisk och omfattar alkohol, trötthet och riskbeteende i trafiken.

Risk 2 (halkan)

När det gäller den praktiska delen på riskutbildning, riskutbildning del 2, så skall du ha kommit en bit på vägen och därför planerar du denna ihop med din lärare så att den blir godkänd direkt. Utbildningen är obligatorisk och ska göras innan prov på trafikverket.
Kunskapsprov & körprov

När du närmar dig målet så bokar du och din lärare in de båda proven samtidigt.

Automatväxlad bil

Självklart har vi även utbildning för automatväxlad bil, fråga oss så berättar vi mer om detta körkort, gäller både Malmö och Lund

lntensivutbildning

Detta är en väldigt effektiv form av körkortsutbildning och kanske just därför som det är ett så populärt. Vi skräddarsyr gärna utbildningen för att passa just dig och dina förutsättningar.

Vi finns på Nobelvägen 44 i Malmö Telnr: 040-505075 och Västra stationstorget 7 i Lund Telnr: 046-158833.

Ring oss gärna så hjälper vi er med era funderingar.